Sunday, July 31, 2011

#ILBTDDUA


New Spirit Bebeh!!^^

ehsan: google

Dammit~ Punye lame la x update dan maen blogger sampai dah letak pic bagai, dah x reti dah nak sambung menaip camne! Huh, serius issue~~

Okeyh, kalo sape pasan la kan. Blog ni pon dah laen sket.... Malas dah la nak cantek2 kan sgt blog ni. Yela kang org kate blog cantek2 pon x update wat ke hape kan? So, sng cite mmg wa wat ringkas cmni la sng.....~ Ati wa pon nyaman je nengok dot dot dot nih. Bosan2 wa leyh kire ade brape noktah kesemuanye~ Lagi baek la dari wa bosan, wa g merompak plak an.

Nak dijadikan cite nye. Wa mmg terniat pon nak update blog ni. Yela, org kate kalo niat bnde baek ni, baru niat dah dapat pahale kan. So, wa niat2 kan jela. Baru arini la nak update nye~~ Mane makhluk yang seru wa pon, wa xtau la. Tapi, alkisah nye wa dah terseru lah utk menghapdate.

Nak diringkaskan cerita. Arini wa teringin nak berkongsi satu cerita ngan korang. Pasal Bola. Aicehh.....gila r kan... Nak sembang pasal bola bagai. Maen bola pon xpenah, nak sembang pasal bola. Suka ati wa la kan. Bukan bola tu boleh saman wa pon wa cite pasal die. Wakakaka!

Topik wa ni pon bukan nye menarik sangat pon. Tapi dari wa merapik2 tak tentu pasal tanpa topik, atleast wa ade la jugak topik supaya wa xlari dr landasan yang betul. Kang wa hilang pedoman korang gak menyampah bace blog ni.

Okey. Sume pon tahu Malaysia kalah ngan Singapura haritu(dammit!). Dan maybe la sume pon tau Khairul Fahmi gol keeper Malaysia tu dgr citenye putus tunang. Tapi, wa x nak pon cite bnde2 sedey2 di bulan yang mulia ni. (walaupon belom ramadhan, syaaban pon mulia gak k~~)

Wa nak cite macam mane wa boleh suke bola. Korang wat2 jela korang nak tau knape wa suke k~~ Wa sebenarnye, x amek port pon pasal bola ni. Apatah lg wa ni mmg bukan minah sukan. Sukan ngan wa tu dah lame musuh dah. Sejak dari wa dah lahir pon bidan tuh dah kate dah, wa n sukan mmg xdapat disatukan.

So, dari kecik sampai ke beso gedabak dah ni ha, wa mmg selalunye penonton setia jela. Xkire la di tepi2 padang atau pon di depan kaca2 TV. Walaupon wa xsuke bersukan, wa suke nengok org bersukan. Siap berceramah lg kat mak2 pak2 jiran sedara wa pasal sukan. Tapi wa sendiri xsukan. Memang cakap xserupe bikin tu mmg sifat peribadi wa la tu. Kuikuikui~

Jadi, macam yang wa cakap td la. Wa memang suke menyokong kan? Jadi bile wa sokong orang maen bola ni. Semangat die mmg laen macam la. Xsame mcm wa sokong org maen bola jaring ke, maen galah panjang ke. Laen. Susah nak explain dengan kata2.

Sampai wa terminat join club2 bola. Padahal dah terang2 syarat join club tu laki. Huhu~~ Ni la name nye lupe alam~

Kalo wa peratikan pon, kalo wa sokong bola. Memang wa banyak melafazkan nama binatang2 yang mungkin xpenah wujud pon kat dunia ni. Jadi itu melambangkan wa menjadi lebih Ke'Fauna'an setelah wa minat bola neh~

So, wa xtau lah terjawab ke x isu wa minat bola ni. Tapi mmg sampai sini jela entri wa. Jadi, sayangilah alam haiwan anda k. Out!!~

p/s:Korang pikir sndri la ape maksud title ni k~~

3 comments:

Sly Nolan said...

oke jujur. x bace pon post ni. saje nak komen. lame x hapdet kak.! hahaha

kEy said...

Haha! bengong je Nolan~~ sje ngade nak update ann~~ ngeee~~

Pharmalif said...

Jom join Contest Untuk Semua. Hadiah untuk 4 orang pemenang.

http://untuqsemua.blogspot.com/2011/09/contest-untuk-semua.html