Friday, November 19, 2010

Lapar Itu Sebahagian Daripada 'Latihan'

Gile lapo.

Permulaan kate-kate wa setelah lame bersahaje tidak mengepos mane-mane entri untuk tatapan nurani.

Maseh adakah yang menunggu khabar berita dari blog ni?? Maseh wujudkah pengikut-pengikut tegar ku? Sesungguhnya sekarang ini Allah saja maha mengetahui.. Gile lahabau. Dah lame tak menulis entri. Style penulisan pon dah rase cam sangat lahanat. Owh, maaf la kengkawan ye. Baru ari ni ati ni terbukak nak meng-hapdate-an blog ini dengan satu je entri. Hehe. Satu je setakat INI.


Ye. Merujuk kepada perkara diatas sekarang wa sangat lapo. Sampai wa rase asid dalam badan wa dah sampai ke kulit perut. Woh! ayat memang xbleh nak kalah. Kalau la nak diikut kan, makan memang xpernah miss. Sebagai anak yang mulia lagi berpekerti separa sopan, doa makan lagi la wa xpernah miss. Dan untuk tambahan bagi menambahkan lagi ilmu pengetahuan am anda mengenai wa, wa memang dah lame xberak. Jadi, perut wa sepatut nya berISI.

Jadi kenapa wa lapar?
Soalan ini mengonpiuskan wa sehingga wa maseh xdapat tidur sampai masa tertara sudah mencecah 6.3o AM.

Mengapakah wahai perut? Wa xpenah diet. Wa xmiss pon makan. Dan menurut penimbang wa, wa sudah semakin hampir berjaya mencecah ke angka 50. Apa maseh tidak cukup kah lagi dengan apa yang wa dah berikan? Wa xpernah pon ajar untuk bersikap tamak haloba wahai perut. Pengalaman wa banyak mengajar wa agar sekadar bersahaja didalam kehidupan.


'Malaysia merupakan salah satu daripada syurga makanan di dunia. Kehebatan masyarakat kita dalam menilai makanan memang tidak dapat dinafikan lagi. Mari kita lihat cara pemakanan rakyat Malaysia.'
kata-kata ini dipetik dari blog DRR JUSMATE5

-dr rozmey yang ensem lg bergaya-

Ya, wa setuju dengan beliau. Malaysia ni memang syurga chenta. Eh, okey syurga makanan. Tetapi ape kaitan nya dengan kelaparan yang wa tanggung sekarang??? Wa pon agak kurang pasti. Sama-sama lah kite berdoa kesejahteraan otak wa ni.

Tabiat makan lewat malam - Banyak lemak berkumpul
-okey blog ini membuatkan rasa makan wa terencat-

Jadi, dengan ini wa nak mengumumkan wa akan menyambut kedatangan matahari tengahari ini dengan wajah yang agak suam-suam kuku air.

Okey, tinggalkan lah entri yang agak cam lahanat ini.

Sekian.


22 comments:

nora said...

hampeh lu key kata wa(pinjam sat) poyo, ggrrrrr

kEy said...

nora : hahaha!!!
poyo tu makne die cantek tau? jgn xtau...hehehehhe~

zino said...

lama tak nampak...

kEy said...

zino : hehehehe!
hilang dalam taufan! ;;P

Mujahadah said...

latihan pengurusan makan? TIDAK! mJ tak sanggup derita! ngee

kEy said...

MJ : hahahaha! tau xpe......xyah ikut! miahhahahaha!

Sly Nolan said...

tido la weh!

Is said...

masih gila macam dulu.
sifu..sifu..
bagaimana saya mahu jadi gila macam sifu..
bab tu saje yg sifu tak perturunkan lagi.

mR.sYaH said...

lapar2...

hahah dr rozmey bergaya? tang rambutnye kot..

kEy said...

ej : diam r weyh! hahaha~~


"is" *puke : wohoho! xde makne nye gile~~ maseh waras ek....


mr syah : hhohoho! jangan kutuk weyh nnt kne tulah. hahaha!

ChiLaBaey's Spot said...

Admire kat rambut dia... hahahaha... :)

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

duk..jgn salahkan perOtmu..salahkan CACING dlm perOtmu. itulah..len kali bg cacing tue mkn lebih skt.

YOUsoF said...

Dulu penah amalkan makan malam.. memang berkesan tuk tambah kilogram.. ;D

*Susah nak gemuk~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ekekekekekekekekekekekekke. nak gumukkkkkkkkkkkkkkkkkkk

arep_lockermonth said...

hi...new follower meh!!

follow me back k!! heehe

http://myamigosspace.blogspot.com/2010/12/kringg.html

nub said...

lapaq3!! perhh bantai mapleyy time2 gini layan selalu... hahaa

hazim2gaban said...

harhar....

ensemlah sangat si rozmey tuh...

blogwalking...

Raji berkata said...

hak2
baru nk masuk 50?
ak dh lama dlm group 50 =.=

DaK CoMoT said...

adeyhhh ensem lagi bergaya tuh xtahan tuh..kekeke

nora said...

keyyyyyy
mana ko???????

najla said...

ahha!mne la si key nih....

Green Apel said...

terus tak selera makan tengok si rozmey...ahaks=p