Sunday, December 6, 2009

Short??? cisdale!

Sekarang aku dilokasi yang agak terpencil di satu bandaraya di dalam ipoh. (terpencil?)
Perbuatan terkutuk seorang mamat mereng dan tok gurunye yang agak durjana menghantar satu makhluk tidak beradap di malam hari akan dibalas ye...tgguuuuuuu~ =P
Persial kan semua itu.

Yang penting hari ini aku mau hapdate pasal earning nuffnang haku tak naik2 dari hari tu

Seperti sesetengah dari korang sume tau an aku keja kat A&W aritu. Nak dijadikan cerita, bile dah keje lame disitu, mule la rase penat. Walaupun last day kat situ kena tepung la, air sabun la segala bapak jenis ramuan perencah la haku kena, tapi keja sane best!! Happening la wa cakap sama lu. Lagipon dapat member sekepala best la an. Ade la 2, 3 orang tuh yang suke diktator sket, tapi lantak lu la, bukan lu yang bayar gaji wa. huhuhuhu!

Mase malam last aku keje sane, aku jadi cashier. Seperti yang sedia maklum, jadi cashier ni problem nye kalo duet short la kan? haaa....memang itu la yang jadi kat aku p0n. Short tu bukan short kecil-kecilan. RM 100 ko tau!! Cis, sungguh hampagas!!! Haku dah la keje 6 hari je kat situ. Kire gaji adela dalam bape puluh je. Short nye plak melampau2. Hareemmmmm sungguh!!!! Sape yang nak menjawab nye ni??

Tapi aku pun ikut la satu kate pujangga ni " Keja kena ikhlas, jangan sebab duit, experience tu yang penting.." huhu....yela yela...... ikhlas le niiii......=.=

ha yang ni plak hape cite ni??

ish3.....ape benda la... Ape-ape keraguan dan tak puas hati sile ke kaunter pertanyaan ye.

19 comments:

~** PROFFY **~ said...

salam2...
hihi betul2.. pengalaman tu yang penting...

erk.. cetez mana la kurang kasih sayang dkt chatbox tu ye.. kesiann.. huehuehueheuheue

Ries Lee said...

pasal kes killerjoe tu pun nak marah. haha.

Ries Lee said...

key kate sy mereng.
redha jer la.

«♪Ruff♪» said...

ngee ko nape key?

cian ko ek..aku dlu keje jual tiket F1 short smpai seribu beb...lagi haru biru...gaji bape ratus jerk....
ngeee ngeri aku keje melibatkan cash neh

tp best sgt sbb byk pengalaman aku dapat...

merahitujambu said...

sape laa punya keje..sape laa dengki dgn cik keyni..ish2

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.hahaha dpt gaji x? ;p

FiFFyMaFiA (",) said...

ekeke.. pengalaman tuh~

lain kali hati2 k..

saper roller coster tu?? nak kne gilis ngn roller coaster ke? eekeke

[z@ck] said...

macam mana bley short smpi 100 hengget?
musykil tol..

zino said...

satu pengalaman yg amat berguna.. dalam dunia pekerjaan ni macam macam benda berlaku dan memang tak di ajar di mana mana universiti..

LORD ZARA 札拉 said...

bolayan je sayang~
ku kan selalu kena dulu~

peluks!!

adiwarnatasya said...

Sabaw2...
Hampehhh tul kan...

BuLaN iTu aKu said...

rm100 hengget banyak tu... macam mana bley jadi macam tu...

★٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶☠ Dakjaat™ ☆٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶★ said...

macam mana ko keje cashier ni .... aku dulu keja cashier fast food KFC berlambak2 orang brunei mintak ini itu sampai tak cukup tangan, kaki2 aku sekali naik atas kaunter... short pun dalam RM0.50 jer... hahaha! bangga2..

Daffodil D said...

uiks, sayang gila duit kne rebus camtu jek..

ps : ape kehalnye shoutbox ko? kene serang kah?

Siti Fatimah Nabihah said...

wah... teruk juga kerja cashier.. er,pasal shoutmix tu ct pon pernah kena byk kali da.. smpai dah lali.. biar je.. huuhu

zety said...

dulu saya pun keje jadi cashier kat kfc short tu byk kali gak la tapi xpernah cecah 30rggt ape yang best manager ksygn i yg bayarkan..ehehe.

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.tumpang tnye, kaunter prtnyaan kt mne heh dik? ;p

kEy said...

proffy~

huhu tula nak kena curahan ksih syg tuh!


pakcik!~

aik majuk?
ekekkeek~

ruff~

huhu tu la pasal....insap jap jadik cashier~


merahitujambu~

tu r xbaik an?an? ehhe~


sis intan~

xtau r bpe tggl,
ekekekekek~
stakat ni xmintak agy...huhu~


fiffy~

erkk...~
kejam2...ekeke~


zack~

tu r...tepat lak tu...
huhu~~


zino~

btui3~~


zara~

hehehe~
ngah bo layan la ni yunk~


adi~

huhuuuuu tau xpe.
sadis3~


bulan~

tu r key p0n xtau r..
hehe!~


dakjaat~

huhu....
ye r, ko la g ganti haku keje situ. ekekkeek~


d~

tu r, pinjam duit ko r!
ntah sape tah...huhu~


ct~

tu r psal.
baek keje basuh pinggan~


zety~

alamak aih....
suh manager kmo byrkan tuk aku buley?ekekekek~


sis intan~

huhuhu~
kat kaunter berdekatan rumah anda ek?
ehhehehe~

zety said...

eh mane buleh...nnt u gaduh pulak dgn adik angkat die yang queen control tu susah pulak i.hehe