Friday, November 13, 2009

Terima Kasih Kerana Bankrupkan perniagaan aku!!!!!

Aku tension. Tension tau! Sebab UITM dah menyebabkan perniagaan aku merundum!
Prestasi kedai aku terjejas! Ape ni sume??? Aku tahu la UITM tu hak kepunyaan kerajaan. Perniagaan aku ni plak kecil-kecilan jerk! Ape kes sampai nak menjejaskan pernigaan aku?
Patut ker benda macam ni terjadi? patut ke?


MySpace


Aku panas sangat! Mane slogan Rakyat didahulukan??? Mane? Aku bukan nak bersifat pembangkang dengan kerajaan. Tapi aku rase ketidak adilan berlaku pada aku. Sampai premis aku rosak sebab UITM ni! Kalo korang, korang tak panas ke, sume pelanggan-pelanggan korang lari? Ranting Kedai korang terjejas teruk! Cost korang bertambah? Pelanggan xde. Income apatah lagi? Korang sanggup perniagaan korang jadi macam tu padahal bukan atas kegagalan dari pihak pengurusan korang, tapi disebabkan ketidakprihatinan pihak-pihak tertentu pada individu yang dianggap kecik macam perniagaan aku ni!



Aku tau aku tak kaya. Aku sedar apalah sangat sumbangan kedai aku ni pada income negara. Aku sedar jumlah nye tak banyak. Tetapi sekurang-kurang nye, tidak perlulah sampai menjejaskan perniagaan aku. Kenapa sampai tak bagi aku berniaga dengan aman? Kenapa????
Aku rase ketidak adilan disini...........

Sungguh aku rase betul-betul tak adill.......................Takpe tuhan tu maha melihat. Sentiasa melihat insan-insan yang teraniya seperti aku ni. Aku cume perlu tunggu. Aku percaya pada hukum karma. What goes around comes around. What goes up must come down! Sekali aku dah rase macam nyanyi lagu Alicia Keys plak!


Korang tengoklah. Mesti jadi kat korang balik sebab dah wat macam ni dekat aku! Buleh kan ko? SAnggup ko? SAnggup ko.....................block GAMES kat FACEBOOK????? Tgh syok-syok la aku tengah main Cafe Wolrd dekat FACEBOOK tuh. Takde pon kaco sesape. Punye secara aman ternteram aku serve customer aku dengan tohmaninah, sekali, kena block. Sungguh haremm. Sah- sah petang karang aku bukak sure dah basi-basi dah. Waaaaa! selamat kan Cafe kuuuuu! Penat2 la ku beli makanan sampai bankrup duit p0n xde.....bleh plak kena block. WAAA....T.T merajuk!! Merajuk!!


MySpace


Arghhh! Mao saman uitm kerana mengbankrupkan perniagaan aku.



+klik kalo korang rase dah cukup cool+

MySpace
lalalala~

41 comments:

FiFFyMaFiA (",) said...

sian nye.. meh g utm meh.. buang je i tu.. nak bukak redtube pon boleyh.. hahaaaa... tp mg bangang la.. kejap diskonek.. saket hti tol.. huhuuuuu (betul ke ape ak cakap nih.. x penah bukak redtube) wakakakakakak

kEy said...

Fiffy~

eekkekek~
=P
sanggup tuka utm arini gak pasal leh bukak redtube! agaga!

Mr PenyuBiru said...

lepas solat jumaat, uitm bukak balik kut.hihi

kEy said...

penyu biru~


huuuuuu...lepas pukul 6! bukan lepas semayang jumaat! sadisss~

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

lor....sian key. cuba tya pihak pengurusan Uitm tuh dulu. pasai pe nak wat mcm tuh.

kalau jwpn kureng senang...baru wat tindakan. tue lakan..mcm ne MELAYU nak maju kalau owg MELAYU gak yg wat mcm nih?? adesss....

kEy said...

kinakoyu~


erkkk.....
ekekek, sis!
serba salah mao ckp..
actually,
UiTM block GAMES kat FB je...
bukan btul2...erk!
ampun sis!

apei said...

ceh gua ingah business amender tadi.

kEy said...

apei~

ekekekek!
=P
bisnes gak tu bro!

AHMADSUFI6177 REVO said...

hahahhahaha... aduyai.. nasib2.. kalo nak tahu, aku pon pernah rasa jugak kena menda nie.. masa tue mafia wars femes gila kat myspace dgn tagged... aku x terkecuali main..

sampai tiba satu masa.. saat aku berlawan dan antara geng yg kuat... tiba2 bib!!! -blocked!!-

sampai sekarang jam.. bila bukak guna broadband... aku dah mati loo.. hahaha lol..

merapu ker? chow...

kEy said...

sufi~

cis!
sekurang2 nye k0 berjaye gak bukak!
pinjam ko nye berukban aku nak main cafe world tuh!

Adney said...

Huhu.. wat suspen jerkk ... huhuhuhuhuhu ^_^v

kEy said...

adney~

ekekek!
suspen ke suspek?
=P

syaf said...

ceh kaw wat suspen lah..aku bajet apo tadi...**sambil menghantok kepale di dinding

.palisevenfold. said...

bypass firewall restriction guna proxy.

kEy said...

syaf~


ekekekek~
hantok jgn tak hantok!

kEy said...

pali~

hmm?
cmne tah tu?
yg pasti segala jnis bypass p0n UITM ni dah block~
sekian~

adriea said...

alamak! meh add fb meh.. leh jd neighbour kat cafe tu.. adriea@gmail.com hihihihi

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.hairi pun da sakan maen gem ni
.siap invite sis lagik
.HAHAHA~

kEy said...

adriea~

ekekek!
nnt dah tak bl0ck 0rg add ek?
skrg die suda kasi bl0ck sama itu FB

kEy said...

sis intan~

ekekek~
syok w0 sis game nih!
lai lai main skali! jd jiran sekampung!

merahitujambu said...

igt ape laa td..chaiit..ish2..ape2 ajee cik key ni

kEy said...

merah itu jambu~


ekekekek!
mcm bru tau arini pulak!
hek! =P

Fatt Chin Choy said...

jual ler kat org lain bisnes ko tu
laku ker tak laku?
kekeke

kEy said...

fatt~

heh!
ko beli r..
sejuta dollar..
harga kawan2...

eyena said...

simpatinye. sabar eh.. mai UM jew..hehe

kEy said...

eyena~

hehe~
UM buley bukak sume ek?

BuLaN iTu aKu said...

ye ye o je key ni..
aku ingat perniagaan ape la tadi

vidadarisakura said...

rasa macam mau cubit tetek ko jak buat entri cam ni.
ingatkan bisnes apa jak.haha

misz benida said...

die nk suh ko bkk buku tuk stdy..bkn bkk muka buku..bkk muka surat buku..haha

handhalah ibnu kamil said...

hahaha.

aku agak simpati dengan kau key.

ko buat la perniagaan lain yer.

jual la karipap kat depan bangunan HEP UITM.

Siti Fatimah Nabihah said...

la.. ingat pa benda~
ala... sama la kt unimap ct ni.. block habis aplication!! hahaha.. ramai org tgh maki hamun.. huhu
sabaq erk

lalala said...

hahhahah...kesiannyahhhhh...

kEy said...

bulan~

ekekekek~
aku mmg ye ye ni bulan...



vivi~

ekekekek~
xpnah 0rg nak cubit kat situ, nak try jd n0 satu ke?




mizs benida~

yela2...
aku insap la kejap....




handalah~

apelah...
keje yang sungguh tak p0pular k0 bg aku.....




fatimah~

huhu....
kita serupa.....





lalalala~

eekkeke~
tula simpati abis an?

kEy said...

bulan~

ekekekek~
aku mmg ye ye ni bulan...



vivi~

ekekekek~
xpnah 0rg nak cubit kat situ, nak try jd n0 satu ke?




mizs benida~

yela2...
aku insap la kejap....




handalah~

apelah...
keje yang sungguh tak p0pular k0 bg aku.....




fatimah~

huhu....
kita serupa.....





lalalala~

eekkeke~
tula simpati abis an?

Kap said...

berhenti uitm..
habis cerita ;)

Dzulfikri zulkiflE said...

nape ko x potong?? :D

«♪Ruff♪» said...

key..uitm best x?
ngeeee

.palisevenfold. said...

hahaha. kalau segala jenis bypass yg diorg blocked then wau,

welcome yourself to another episode of google :)

syaza said...

psst...
ada hikmahnya...
;P

Ries Lee said...

tak per...
lepas ni boleh lepak kat restoran puas2...

Nur Aqilah said...

haha
ilah igtkn prniagaan aper
:) nice entry
suke2