Wednesday, September 16, 2009

ada apa dengan raya?

Soalan trivia : : : : : ~


Mengapakah semua 0rang bergumbira sangat-sangat time nak dekat sambut raya ni, tapi bile sampai hari raya sebenar, xdela rase ape-ape sangat p0n? Gi semayang raya, balik umah tengok tv ape yang best, makan-makan kuih raya, makan lemang sket. Tangkap- tangkap gambar sket dengan baju raya baru. Sampai petang, bukak baju raya, pakai baju biase n tid0. Tamat raya.


Macam tu ke raya sekarang?




Ape makne raya sekarang ek?


Maksud raya pertama : menyambut rase gumbira kerana sudah lepas azab berpuase sebulan
Maksud raya kedua : dapat baju baru, kasut baru, dapat makan kuih raya!
Maksud raya ketiga : Dapat dengar takbir raya! syahdu beb! syahdu2!
Maksud raya ke empat : Raya maksud nye dapat cuti panjang! dapat rilek2 kan diri dr keje/assgmnt!
Maksud raya kelima : semua diatas~

TAK KISAH LA APE PON MAKSUD RAYA!


yang penting kite enj0yyyyyyyyyy!






p/s : tak saba nak balik! umi tggu anak mu ini ya?


SELAMAT


ARi
RYA

15 comments:

keSENGALan teserlah.. said...

haha..btol2 sis..
cm bese je raya..
lps mkn2,,solat raya,,da tataw nk wat pe da..
melangut tgk tv..ade yg qiyam tdo cz mlm raya stay up bakar lemang la,,sembang2 la..

SELAMAT HARI RAYA SIS..nk duit raya..!!*muke comey*

LuVidA^^ said...

raye....sbb tggu amik gmba ngn dafi.
haha..semate2....

ZARA 札拉 said...

raya tu ntah ler key~

zino said...

selamat hari raya maaf zahir batin..

misz benida said...

bgi aku raya sunuk cz spt jmpa kwan aku seko tu..
raya je ley jmpa die..
haha..xla..
sbnarnye snuk dpt duet raya kot..
ntah la..
bnyak sgt sbb..
btw,slmt raya.

una said...

betul la
betul3
tapi best sebab dapat rilek jap
n for this year raya waktu yg ideal utk lepas tension selepas berperang dgn trial SPM.HAHA
tp nanti kena smbg tension balik nk spm!
x kesa lah.
nk raye jugak haha :)

SELAMAT HARI RAYA

en_me said...

me pakeyy baju raya lamer jerr volleee..

salam aidilfitri maaf zahir batin akak key ittewww

Ries Lee said...

raye 1st jer meriah...
keesokannya mcm hari biasa...
dok golek2 depan tv tgk movie raye sambil kunyah biskut raye dgn minum sirap selasih...

bspotgurl said...

slalunya time raya begini why kita happy sebab semua family dapat berkumpul makan bersama, bercerita itu ini, bergurau senda sesame kita, maybe kepada family yg dok jauh kat overseas pun balik then kita dapat jumpa. bagi I itu yg paling happy disamping enjoyy makan ;) ahaksss

PROFkusut said...

raya hanya meriah pada mlm raye jek..
sebab time tu la sibuk amat dalam rumah... ihiks

Anak Pendang Sekeluarga said...

Sabda Rasulullah s.a.w:
Maksudnya: ” Bagi orang yang berpuasa ada dua kegembiraan. Pertama, kegembiraan ketika berbuka (atau hariraya) dan kedua, kegembiraan ketika bertemu dengan Tuhannya kelak”. Hadis riwayat Imam Bukhari dan Muslim.
Selamat menyambut hari raya Aidil Fitri dari saya,andai kata tersilap bahasa,maaf dipinta ye..hu3
Harap boleh tukar link…..lepas nie…(add la saya)

faqih said...

,..betUl3..

raya memG ari tuk lek3 lepak kat uma tanpa ad aseymen y mykitkn at..

:)

apei said...

selamat hari raya..

meor saiful rizal said...

Tq singgah kat blog..

neway slmt hari ry
maaf zahir batin =)

Eazy Izzuddin said...

Salam Lebaran....
Maaf Zahir Batin...
Ada Kad Raya Untuk kamoo....
;)