Thursday, September 17, 2009

Hidup ini penuh kejadian indah~

Bile kite minat sesuatu
secara automatik kita akan jadi termenjurus(ayat apakah ini?) ke arah nye.

Begitu jugalah dengan key.
apebile bace novel pasal pembunuhan, tidak lah menjurus untuk membunuh pule.
tapi termenjurus untuk menulis satu novel pasal pembunuhan.

Ini saling berkaitan ye, dengan minat key yang suke menyiasat.
Suke menyiasat ini buleh lah dianggap satu hobi yang memudaratkan.
Dimana, pernah suatu ketika, key cube menyiasat dari mane datang nye air yang secare tibe2 muncul diruang tamu.


Sesuatu yang telah menakjubkan berlaku.Setelah disiasat, ditelek, dirase dan dibau.
Ternyata. Ia adalah satu cecair yang dikeluarkan oleh makhluk bername manusia. Dan ianya juga hasil dari perbuatan tibe2.

Diberi nama baik nye ialah hadas kecil.
Nama saitiKEY nye ialah cecair kuning berbau tengit!!

Adegan membau dan merasa sbentar tadi diminta jangan ditiru.
Jangan pule salah paham dengan perkataan merasa, kerana penulis tidak lah begitu beraksi berahi dengan mahu merasa menggunakan lidah.
Cukup dengan trajedi tragis itu, maka keputusan untuk hanya menulis novel mengenai pembunuhan adalah muktamad.

Maka Key Production mempersempahkan kepada anda........
"Pembunuhan Trajis Di satu Malam"



Writer. Pictures, Images and Photos

******************************************************************

Disebabkan terlalu penat berlari, Intan terus terduduk apabila sampai ke tingkat 14 flat beliau. ceh, time-time macam ni lah lif nak rosak, rungut beliau.

Intan menekan loceng rumah beliau.
Unik sekali l0ceng rumah beliau. mengeluarkan bunyi sebegini,
" Aku sudah pulang, bukak, bukak, sesiapa bukak "

5 minit berlalu,
Setelah penat berp0sing dan berp0sing bergambar,
pintu masih belum dibuka.
Sebagaimana tidak sopan nya loceng rumah beliau,
dengan beliau-beliau sekali tidak sopan dengan menghentak-hentak pintu rumah beliau sendiri.
Disebabkan itu pintu, beliau yang punya,
maka biarlah beliau nak buat ape die suke.

Kemudian beliau teringat sesuatu yang sangat penting.
Beliau baru teringat rakan serumah beliau, Luvida,
sudah balik kampung menyambut kenduri khatan nya di kampung.
tidak lah diketahui mengapa sudah tua bangka baru die berkhatan
memandang kan die itu perempuan.
Mungkin mase die dilahirkan mak bapak die konfius mngenai jantina beliau sebenar. ;P

Maka, secara logik sains dan fizikal nye,
tidak mungkin lah ade sesiapa yang akan membuka pintu itu bagi pihak cik intan,
x mungkin lah secara tiba-tiba watak incik hairi muncul semata
untuk membuka pintu untuk intan
melainkan intan sendiri membuka nye.

Maka, dengan rasa tidak puas hati yang entah pada siapa,
intan pon membuka pintu rumah nya.
Yang dimana kunci rumah tersebut, semat baik tersimpan
didalam stokin Luvida.
Sudah beberapa kali diperingat kan untuk menyimpan sekadar di dalam kasut.
tapi luvida tetap juga menyimpan di dalam stokin.
Ntah tak nak, disebab kan tidak tahan untuk bercermin (;P)
lalu intan mengambil jua kunci tersebut dengan keadaan terpaksa
dan kemudian baru menyedari bahawa, rumah nya memang tidak berkunci
daripada awal.

intan, intan.....apalah malang naseb mu didalam cerita ini.
hati intan berbisik, tapi penulis tetap dengar ;P

Kemudian tanpa segan silu melabuhkan diri nya di atas sofa yang masih belum bayar2
dan tertunggak pade Kot Mahmud berbulan-bulan.
Terase empuk sofa tersebut.
Maka tangan nye menekan remote.

Siaran langsung perlawanan
Manchester United Vs Kelab Tanjung Rambutan 2

Perlawanan yang sgt menarik.
Tak sangka ahli2 kelab Tanjung Rambutan sungguh kencang menjaringkan gol
ke gawang sendiri.
Intan yang menyokong Kelab tanjung, berasa geram terhadap permain utama kelab itu,
iaitu name perasan yang diberi En Perd.
En Perd ini pernah gile kerana taksub terhadap DOTA.
Maka, beliau masih tidak dapat membezakan bola n DOTA dengan sebaik nye.
Takziah kepada beliau.
;P

Tibe-tibe terdengar sesuatu yang menarik perhatian intan.
sesuatu yang berbunyi kuat.
Macam hujan tapi bukan hujan.
Macam enjin tapi bukan lah enjin mahupun bot.

Bunyi apakah?
Muke yang pada mule nye lebih comel sikit dari arjun rampal,
bertukar menjadi rupe hulk hogan ketika beliau di jamban.
muke cuak beliau terserlah.

Beliau mendail no telepon boyfee beliau,
tapi talian telah di barred, kerana tak byr bil.
maka beliau xjadi telefon.

Kerana geram beliau mencampak telefon beliau
dengan secara spontan menjerit,
Wonderpets! tulun....!!
Malang nye wonderpets hanya tolong haiwan dalam bahaya.
Manusia diorang boo layan.

Dengan kaki-berani-mati, intan melangkah ke dapur.
Dengan membace bismillah,
beliau menyumbat sekeping biskut untuk memberi tenaga.

Soalan Cepumas,

Siapakah Yang Intan Akan Jumpe Di Dapur Beliau?

Sekian.

Ini lah novel-pendek pembunuhan key.
Mana pembunuhan nye?
Bukan kah ianya membunuh anda kerana tidak tahu sambungan cerita ini,
dan ketahuilah cerita tidak mungkin akan bersambung lagi.

Writer Pictures, Images and Photos

p/s : Nama-nama yang digunakan diatas adalah rekaan semata.
Tiada kene mengena dengan yang masih mengeluarkan udara.


21 comments:

Tukang cerita said...

Salam sakinah...
selamat hari raya...
maaf zahir batin...
:)

kEy said...

salam sis!!
selamat hari raya! ;P

faqih said...

jalan citeNye x pahaM..
tapi agak kelakar & mghiburkN at..
t;keliru why arjun rampai leh ad skali..
tapi pretty zinta ngak..


=)..

keSENGALan teserlah.. said...

adakah tiger di dapur intan??
hahaa..

meor saiful rizal said...

pssstt..
teman nak jadik keeper utk kelab tanjung rambutan tu bley?haha

kEy said...

faqih~

owh tahniah!
itulah motif cerita ini.
mengelirukan pembace~
dan anda berjaye mengelirukan minda anda~
;P

kEy said...

zatie~

owh syg, xmungkin tiger sbbb beliau di tingkat 14,
ingat?

kEy said...

me0r~

hahaha!
jadi keeper, tangkap b0la dr pasaukan sendiri,
enj0y ek wat cmtu? ;P

~♥ cik intan® said...

.x menarik langsung cerita ini
.tp lepas ni sure intan tu lebey glemer dr britney spears mahupun mariah carey :-"

.woi, x de watak laen ke?
.siap hyperlink lak tu
.hahahhahahaha

zino said...

selamat hari raya... tak balik kampong ke ni?

zino said...

selamat hari raya... tak balik kampong ke ni?

Ries Lee said...

org dari tingkat atas yang wat hadas kecil...
tu la pasal ader efek yg menimbulkan rasa cuak intan itu...
kalau ade key pasti bisa membantu dengan aksi siasat, telek, rase dan baunya itu...
maka dia akan membuat istilah saintiKEY itu sendiri...
secara x langsung misteri terjawab...

LuVidA^^ said...

hoh..??
nape luvida pon ade ni?
tidak..tidak....

adoyai...penin...
;p

al-mankaraqi said...

Selamat hari raya, maaf zahir batin!

green said...

uihs..rajin die nak menulis..erm, slamat menyambut raya nway~

Putra Al-Maliki said...

salam aidilfitri. maaf zahir & batin... =)

Nazra~ said...

alangkah best klau dia kasik duit raya drpd jd pembunuh

^__^

.gaDis. said...

wat suspender jewr u nyer cite nie...
tp nk tau jgk ending dy mcm mn....
hehehe...

slam knal...
slamat ari raya

paraxixth said...

apa kaitan atas tu? yang atas tu pasal urine atau pun dalam kamus kimia nya lebih dikenali sebagai cecair amonia.

ciri2 amonia: bau tengik
kedudukan jadual berkala: kalar kelabu


siapakah yang intan akan berjumpa?
jeng jeng jeng. takde hint langsung. cerita tak best.

tapi gua layan saja

gua baru 1st tyme masuk sini. gua dapat tau yang lu budak tanjuung rambutan?

masih menjalani rawatan di hospital bahagia?

piNky LuCiA said...

waaaa.. citer ni sesuai dengan tajuk blog.. hahahaha.. aku tak faham!

izzati suhaila ishak said...

hye..u mmg suka write a novel ke..anyway nice blog u have..jom be ma follower