Thursday, September 10, 2009

Carilah Lailatul Qadar, Anda jumpe diri anda yg hilang. insyaALLAh~

Sedar tak sedar dah 20 hari dah kite sume ni p0se.

kEY start p0se 10 hari pertama

Break emergency 10 hari

Then, mulai esok, sambung lagi 10 hari berpuase.


10 hari terakhir berpuase.

10 hari dimane terdapat nye satu malam yang sgt sgt sgt sgt sgt berkat.

dimne malam tu, pintu langit n pintu kemaafan dibuka seluas- luas nye.
(betul kan key kal0 slh ek. bnde2 cmni kal0 bleh key xnk slh tulis.)

Serius pade waktu mase key tgh menaip ni.

around 3.28 am

key dgr seruan azan.

tapi xsure sgt, maybe suare bertasbih, mengaji dan sebagai nye.

Sape2 yang xpenah lagi dr mule p0se smpai la ke hari ni, x penah pegi s0lat terawih, sile2 la kan.

tangkap 10 malam terakhir ni.
tangkap, genggam jgn bg lepas smpi ke akhir.

insyaALLAH...

Honestly, terus terang cakap. Mase permulaan ramadhan, walaup0n dah puase,
rase, nikmat n keenakan berpuase tu key dah xdpt rase.

Xmacam dulu-dulu.

waktu dulu, sahur makan nasi + telur dadar + sardin je p0n,
terase nikmat sahur tu.
terase nikmat puase
terase nikmat berbuka.

tapi sekarang, mne hilang nye perasaan tu.

adakah disebabkan makin berkurangan nye iman?
SUBHANALLAH....

malam ni hati key,
tetibe rase sayu...
mungkin sebab tadi terbace perkataan lailatul qadar, then tgk kalendar, SHOCK tgk ni dah start 10 mlm terakhir...

patut nye skrg ni buat la s0lat tahajud je.
s0lat tasbih ke.
s0lat hajat ke.
AFDAL lagi dgn melakukan s0lat taubat dgn d0sa yg byk kat dada ni.


ini bukan sesi ceramah mahupun sesi berceloteh ikut suke.
tapi ni satu sesi untuk saling mengingati sesame sndri.

KEY ni xsempurna.
Bukan se0rg yang layak untuk memperkatakan tentang kesempurnaan diri.
sungguhpun begitu, jadilah kite 0rg yg sempurna dimata kita sndri.

TGK CERMIN.
muhasabah diri.
lihat diri.
kasihan kan diri yg dahagakan iman.
mandikan roh dgn ketaqwaan.
selesakan diri dgn kesabaran.

semoga saya, Nur Sakinah Binti Azlan Ang, akan menjadi insan yang lebih baik dari hari ini dan akan sentiasa dalam keimanan, lahir kedunia dengan keimanan, kembali ke dunia dgn keimanan.

AMIN.


15 comments:

.palisevenfold. said...

hye key :)

best baca apa yg key tulis ni. thanks. its remind me as well as yourself.

selamat menjalani ibadah puasa key.

Syahir Darksyde said...

bkn baru 19 hari ke? esok yg ke 20 kn? x silap la :p

LuVidA^^ said...

key....huhuk...
*insap jup ni

sile la grab 10 mlm las ni ek...
insyaAllah..
:)

*bile nk bnje kt DC..lalala

Azrie Ghazali said...

elok la tu key...
ader gak penghayatan...
apa2 pun selamat berpuasa.. :)

bspotgurl said...

yelah dalam sedar tak sedar dah nak habis umat islam berpuasa for this year & kita akan end up dengan merayakan hari raya aidilfitri..... cepat sungguh masa itu berlalu

kechix said...

raya da dkt..
blanje baju raya pls..
tq.

ZARA 札拉 said...

Hohoho~

Dak Key!

lama tak update~

lama kamu cuti puasa syg~

hehehe~

faqih said...

mmm..

bace ni rase mcm t'jage..
t'jage tuk myirami rohani ngn amaln yg spatutnye..
sesuai nga kudrat diri..

thanks yo..
=D

merahitujambu said...

TERASA DRI NI KECIL SGT DISISINYE..MOGA ALLAH AMPONKAN SEKALI DOSA KU..AMIN

oniemia said...

bagus .. sekurang2nya tibuk kesedaran dan saling mengingati kpd insan lain.

Da' daffodil D said...

semoga saya, dayana amira rosli, akan menjadi insan yang lebih baik dari hari ini dan akan sentiasa dalam keimanan, lahir kedunia dengan keimanan, kembali ke dunia dgn keimanan.

AMIN.



ps : asal ko period lame nau? jeles i! ;p

HEMY said...

sama2 la kita cuba buat semampu kita utk terus beramal

vidadarisakura said...

amin......

Putra Al-Maliki said...

beramallah sebaek mungkin hari nie andai esok tiade lagi mase untuk kite beramal...

Anonymous said...

stu entry yg mnrik..thnkz..=D