Sunday, April 8, 2012

Kedut Itu Tanda Timeline Hidup Anda

Kite semua mesti kena akui kite dah makin tua. Bukan makin lame makin muda. Yang makin mude tu setakat ni Benjamin Button je.

credit to google
Ape tanda-tande tua? Mestilah semua orang pon tahu. Kalo cepat sensitip tu, haa mule dah ingt kenangan2 mak-mak kite dulu susah jage kite macam mane. Muke body sume pon  tak berape nak HOT sangat. Kalau naik bus tu confirm orang sume bagi cannnn je duduk. Kalau selalu dengar ayat " Makcik duduk la dulu" Haaa tua dah tu! Untuk lain-lain simpsons tua, korang google la sendiri eh. Tak pon korang tengok cermin, ha macam tu la ketegori tua. HAHA!

Aku pon xpaham apsal gambar RMA ni ade kat sini tibe-tibe.
Sesat kot~~

Ni apsal la cakap pasal tua-tua plak ni kan. Kacau mood baik makcik-makcik dah tua yang perasan muda lagi tu je kan. Pasal nye, baru lepas tgk cerita Mirror Mirror la. Ehehe. 

Haa...cerita ni ala-ala snow-white la. Ubah sket-sket je. Tapi tetap je best. Sebab tengok dengan orang yang best jugak kan? Jadi double best la. ^__^

Tapi orang sekarang dah jarang dah wayang-wayang. Dunia di hujung jari kan. donlot je semua. Yang paling best amik je cerita dekat orang yang donlot. Takyah susah-susah tunggu beribu-ribu juta jam iye dak? Paling simple sekali duduk jela 24jam kat depan kedai DVD VCD berdekatan. Time die tayang cite tu ha time tu korang bawak popcorn skali!

Dulu ade juge cita-cita nak jadi pengarah filem. Ha yang ni antara yang ke 1,683,287,238,728,367 cita-cita yang aku nak jadi bile dah beso. Tapi dah tua -tua cenggini jadi ape? Haaa....yang tu biarlah mereka dan keluarga mereka yang jawab.

Sebenarnye nak tulis sikit je, jadi terpanjang plak cerita tua ni. 
Padahal isi cerita tua nye sikit, merapu nye yang lebih. Jadi sebelom cerita ni jadi never ending story, baik le teman beransur dulu!

Chiao~

2 comments:

adriea said...

kalau kedot-kedot yang ade kat siku ni leh dikatakan timeline tua gak ke?

kEy said...

sudah pasti....tu tanda ketuan yg tahap kerepot...kuikuikui