Wednesday, April 22, 2009

misteri kah ia...?

hantu Pictures, Images and Photos



ok........hari ni.......key mao cerita satu cerita yang agak angker dalam hidup key ni~
agaga~
key mmg suke citer mcm ni (*perhatian kepade Nisa, kal0 k0 bace ni cite ni mmg aku tuju terutama nye tuk k0 la, ahhahah)


***********************************************************************

Aritu......bilik d0rm key ni kec0h pasal cite mistik ni...
besa la budak asrama kan? x sah xde cite mcm ni....
langsir terbang p0n ingat mcm2....haha~


Mse kecik2 dulu Umi key kate key penah kne rasuk antu gak...
Makcik bomoh tu kate bunian masuk dalam badan...
sampai xde mate hitam.....
urrghhhh...cmne la agknye ye?
x sggup nak pikir, hehe~
aritu r00m8 key,
nme beliau ni khai....

mse tu die bru pas s0lat...
pas bru dapat ketenangan pas s0lat tu,
beliau bukak telekung....

then, mse bukak telekung tu, tibe2
ade satu angin yang laju dr arah kiri.

sampai telekung die ni tergoyang sekali la ikut arah angin ni.
die ni terkejut la. yela, dtg dr mne lak angin kuat
tibe2 dr arah almari kan?

pastu smpi ke mlm la die ni gelisah xleh td0.
key?
uihhh nyenyak bangat tid0 nye, haha!


Tp bukan ni cerita nye yang key nak cerita.
Key nak merungkai satu kisah misteri yang penah jd kat key n mmber2 mase kat matrik dulu

cite nye cmni.


(ni la gamba antu pertama key penah tgk waktu skola rendah dulu)

key n member2 key duk atasss sekali n yang paling hujung.
hehe~
tempat strategik la tu kal0 nak kne ape2. huhu~
mase tu angin kuattttttt sgt.

MySpace

sampai syiling bilik kita0rg terangkat2.

sampai cuak gak la syiling tu jatuh atas kepale.
key dah pandang2 dah budak bilik. sbb rase smcm.
Tp masing2 mse tu try wat bodo xtau jela kan.

Then satu ari mse kita0rg balik dr kelas kit0rang tgk syiling sume abis
terbukak

Jd macam berlubang2~ Tapi ade atap la.
Syiling terbukak tu plak, aihhh strategik ben0 la betui2 atas kepala tempat key td0.
Cis!

Time sebelum nak td0 kal0 terpandang atas tu mmg meremang beb!
Setakat ape jd tu, kit0rg xde la pikir ape2 lg.
Pastu, satu aritu. Mse key bru balik dr kelas. Dak bilik key kecoh2.
Key ty la apsal.



" Weh kina, k0 ade tutup tak syiling bilik ni?"
" Haa?" key tercangak la jap. Xpaham ape die tanye.
Then key pandang atas bilik.

Tgk sume syiling yang terbukak semalam dah tertutup balik.
Dengan rapi! Okey!

Diulangi syiling tu tertutup se0lah2 ade 0rg yang ubah balik ke tempat asal!
" Mne ade. Aku tak tutup p0n. K0rang xtutup ke?" Sume geleng.

Then kit0rg wat beberape andaian...

1. Angin tutup syiling tu balik. -Reject sbb xmungkin se Perfect mcm kit0rg tgk. Syiling terbukak sbb angin l0gik. Tp syiling tertutup balik sbb angin tak!

2. Ade perkerja dtg tlg tutup kan - Reject sbb bilik sebelah kit0rg terbukak gak syiling tp xde 0rg tutup p0n. Asal baik ati sgt nak naik tgkat kit0rg yg paling atas ni, Tingkat 4 0ke!

3. Yang ni je ade dalam pale 0tak. Bnde tu t0lak. Bnde ape? xdpt la nak dipastikan - xdpt nak reject sbb xdpt nak dipastikan kebenarannye~


Smpai sekarang key masih terpikir.
Kenape syiling tu leh tertutup balik.
Ape- ape p0n bnde mcm ni mmg wujud.


Hantu Pictures, Images and Photos

Lagip0n pengalaman paling teruk sekali key kne sudah semestinye lah kat Sek0lah Teknik Seri manjung atau Stesma.
Sekolah ni agak dah lame. Pastu pendalaman skit.


Sape2 bekas pelajar skola ni batch 05/o6 tau la pengalamn teruk mase berpuluh2 budak kne histeria dekat surau sk0la tu. Haish....ngeri2.....tgk berpuluh budak terlentang merata-rata pastu mate tajam semacam je renung dekat atas. Then bile s0rg menjerit ramai2 menjerit serentak, Huish......Sah pengalaman angker paling menakutkan.


Tapi kalo nak ckp sejujurnye key xpenah nmpk lg dgn mata sendri bnde ni n harap kekal la sampai ke seumur hidup. Sebab kalo jumpe, uihhh mau trauma setahun, huhu~



So, except jela mereka ni seada nye sbb di0rg ni mmg ade,
kat sebelah k0rg k0t2 nye sekarang ni cume k0rg je xnmpk.

P/s: cikgu ali, EX cikgu key penah kate. Kalo kite nak nmpk antu kan?
practice cmni.
Amik kertas.
tegak kan depan mata.
then try tgk belakang kertas tu.
smpi dpt.
oke!

SELAMAT MENCUBA!


53 comments:

paan said...

gambar2 tue aku penah tgk...hehehe.

hantu seram..belum penah jumpa..walaupun skol aku dulu penah ada pengalaman histeria besar-besaran..

kEy said...

paan~

aik k0 p0n penah histeria besar2an gak?
huhu~

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

~key

.oit
.delete la pic tuhhh
.seram laa
.cmne nk tido malam neh
.trpakse peluk ej
.lalalalala :-"

- iNtaN @ kEcHik - said...

org dok sorg2 kat bile ni. hish~~~

handhalah ibnu kamil said...

oit.

mengarut sal hantu ya.
datang kat ko malam neh.

keh3.

aku kawan ngan antu raya@key.hehee.

atok said...

bwat den takot mlam2 ni jooo.

keSENGALan teserlah.. said...

haissyhh...
buat owng cuak je sis nieh..
huhu..
kat skola zatie pon ader gak mende2 cmnieh..but zatie xpena kena oke..orng len kene..
dpn mte zatie lak uh..
mmg mnyeramkan..
terjerit2 orng uh..skola zatie agak keras cz pedalaman..huhu..

Monkey D Luffy said...

ta tidurlah aku malam ni

ini semua ko punya pasal

;p

xuen adyla said...

Amik kertas.
tegak kan depan mata.
then try tgk belakang kertas tu.
smpi dpt.
oke!<-- ni watpe

erk kak kina gmbar tu photoshop ?

sal cm real

ok takut

Adry said...

Salam ziarah..
terus terang cakap... cerita bab hantu hantu ni memang dah biasa dengar .. tapi alhamdulillah.. buat masa ni tak pernah rasa sendiri lagi.. hehehe


Adry @ http://www.adrysabry.com

Igniz said...

kenapa la sy baca blog cik key mlm nih.....kan da meremang bulu roma.....tidaaaak...huhuhuhu....

Eazy Izzuddin said...

uish...
awat lah dok tyg gmbr nih...
huhu
dah lah midnight nih
dok sowang pule 2..
hohoho
xD

Friend Talk said...

cube tengok citer jangan tegur...gempak x citer dia dari jangan pandang belakang..

Na Shari said...

Alamak Key...kul 3.30 pagi ni key..Gila takut akak tengok gambar2 tu. Nyesal skodeng blog Key awal2 pagi ni...Kalau tau, baik skodeng time tengah hari.

asis said...

aik...asal antoo 2ekor tu sme aje..
adik bradik kah????

camne nak praktik??
xpaham la psal kertas tu..

khaLifah feDi said...

oph mak aii terkejut siak kf..adeh!!! sek bek siang hari kf bce n3 ko nie key..!!!

umie said...

key..menakutkan betul la n3 key kali ni..umie xbaca habis takut mlm karang terngiang2 je benda tu kat kepala umie...eeeeeeeee

Al-Kaput said...

cerita seram bersama font berwarna warni :-)

len kli bikin merah saja..

mcm darah..

baru bulu tengkok naik..

HAHAHAHA..(konon2 jeritan pontianak)

kEy said...

sis intan~


ceh, kal0 sis~
xseram p0n sis pl0k gak~
lalala :-"

kEy said...

intan@ kechik~


ahakZ~
mmg sje p0n~
agaga~

kEy said...

abu~

w0it k0 sbut2 la antu raye~
dtg kat k0 bru tau~

kEy said...

at0k~

agaga~
padan muke~

kEy said...

zatie~

tau xpe~
cuak kan~
main jerit2 lak~
tamp0 tau la~

kEy said...

kapten~

ahakZ~
mao key teman ke?
agaga~

kEy said...

XueN~

tu care nak tgk ant0 la syg~
takut?
oke, misi tercapai, lalala~

kEy said...

adry~

xpenah?
xpe nnt key tlg d0a bg jumpe ek?
agaga~

kEy said...

igniZ~

ahakZ~
0yeah!
key suke kamo takut,
lalala~

kEy said...

eazy~

ahaha~
wek wekkk...=P

kEy said...

friend talk~

cite tu mmber kate b0san maaa~

kEy said...

sis na~

ahakZ~
ala....s0ry la ek sis~
agaga~

kEy said...

asis~

ahaha~
k0 p0n pasan ek?
aku p0n pelik gak mule2 nape sme~
erk...kembar siam k0t~
agaga~

kEy said...

kf~

cis, bace siang2 p0n terkezut~
xcukup feminin lagi nih~

kEy said...

umie~

ahahah~
la....smpai xbce, abis~
xpe2~
mlm tu ingat key suda la~
hehe~

kEy said...

al-kaput~


ahakZ~
bleh gak tu~
agaga~
akan dipertimbangkan ek?
ehhehe~

khaLifah feDi said...

hahaha...bkn arr..apsl teruk sgt muka antuu tue..adeh!!!

kEy said...

kf~

eleh2~
kunun la~
agaga~

luvida said...

gile seram entry ni.
saye bace skip2.
:P
huhu~
lagi2 part gambo tuu
uwwaaaa

HEMY said...

oo..tak la seram sgt..aku ingat tadi ko bangun2 dh jadi penutup siling ke kan..tak pun bgun2 kat atas siling..eheehehehe

kEy said...

luvida~

agaga~
haip sape suh skip!
bce balik!
hahaha~

kEy said...

hemy~

agaga~
kal0 jd cmtu xwujud dah manusia nme key ni~
ade kat dlm tanah dah k0t~
hukhuk~

Zai said...

mmm..seram ckit jer..
wat aku trkentut jer..hoho..
ni gmbr antu byk2 nih
xtkut ker bukak blog mlm2??huhu

kEy said...

zai~

ahaha~
time mengarang ni time mlm la p0n~
bru dpt feeling 0rg kata~
=P ahakZ

aku hUnNy (^_~) said...

uit..dlu dak teknik mnjung upenye..huu..
skew sgt wt entry psai an2..nseb baek hunny xbukak smlm..rinie bru bukak..huu..if bukak smlm..xdew mkne hunny xtdow lnsung..huu..

kEy said...

aku hunny~

aisey....
npe la xbukak smlm~
hehe~

zino said...

banyak nya hantu kat sini... hehe

NoRT said...

mistik tol la key nih...antu suka anak dara tau...

akudinda said...

Award' penghargaan dari saya buat anda..
Boleh dapatkannya d blog saya =)
Semoga terus berjaya...

penjenayah.merah.jambu. said...

cis..cite antu nk letak pic antu...
sebek aku bukak time siang2..
hahaha..duduk hostel cite antu mmg melambak..
takut je..

GeNeRaSi MaLaYSia said...

tip or petua yg bgs dr cikgu tuh..
key dh pnh try lom ek petua tuh..

♥ Cik Ca said...

arghhhhhh.. key.. tOlong la...
nanak letak pic tu..
cikca da terpandang.. adeh..
4 sure tabley titO...
mencik2... tatOt woo...
ibu nengOk key.. die tjk pic cm gini..
arghhhh....

Adibah said...

uish..
seram..
rupenyer ini stalker lanun ea..
huhu
=D

lyndadyana said...

ish..
ape nih..
uwaaa....
tatot la...
seb bek x....

self_majesty said...

Hish..
agak menyeramkn la post neyh..
lg2 utk owg yg lemah smgt..
mmg x le lgsg dgr cite2 psl "sedare" kite yg satu neyh..
hoho