Sunday, February 22, 2009

MakCik Senah and Her S0n^^

MySpace


aRini i nAK cErita sesuAtu yG sgT sDey... kAli ni btul2 sDey n bukan mCm yg sEbelum ni...
cErita ni Pasal se0RG makcik n aNk diE... BiaRlah kitE gElaR n kEnali maKcik NI sEnah n aNK diE Rahim (bukan name sebenar)..
*nama ini tida kaitan dengan yg masih hidup atau sudah tiada, jika ada persamaan ianya adalah kebetulan semata2.

Macam ni permulaan nya. Makcik Senah tu macam biasa. Tiap2 ari masak nasi lemak jual kat tepi umah die. Tu pun berkat org kampung yang tolong belikan gerai tu untuk die. Jadi die agak terhutang budi jugak lah dengan mereka2 yang udah tolong die ni.

Malang nya anak Cik Senah ni, Si Rahim ni, tak makan dek saman, perangai kurang hajar, kuat maki hamun orang, memang kalo tenang2 memang pikir dua kali la betul ke die ni anak Cik Senah yang ayu malah cute tu. Rahim ni ade la geng. Geng die ni biar la kita gelar mereka, hidup xtau malu, mati lak xreti nak xmati2 lg. Orang kampung memang cukup panas hati dengan mereka2 ni. Memang layak digelar sampah masyarakat dah.

Walaubagaimana pun, Cik Senah ni tetap menyayangi anak die yang s0rang n the 0nly ni. Kalo xmengenang kan amanat suami die, agak2 nye memang cik Senah dah lame turning back kick anak die yang sungguh biadap ni.

Satu aritu, MakCik Senah ni pun nasihatkan la anak die.
"Rahim mak ni dah tua. MAk entah kan esok entahkan lusa masa nya. Mak nak sangat sebelum mak pergi, kau pikr la tentang ape yang ko nak buat sebelum ko wat sesuatu. Mak nak ko jadi orang yang berguna kepada masyarakat ni Rahim"
Rahim pun termenung lama......

Ok, jadi nak dijadikan cite ni cite sedih, beginilah permulaan nya. Cik Senah ni macam biasa la rutin die, nasi lemak hari2. Tetiba Rahim anak die ni, buang tabiat. Sebab nya? Meh kite ushar depa ni sembang.

Rahim: Mak, ape kate arini mak xyah keje. Hari ni mak ikut rahim g jalan2. Rahim rindu nak jalan2 ngan mak.

MAkCik Senah:(* Amik senduk pukul pale si Rahim ni)


Rahim: Ape ni mak??
-si rahim ni xpuas ati tibe2 kne pukul.


MakCik SEnah: Nak pastikan kamu ni betul ke anak aku.


Rahim: MAk ni merapikk je. Ni rahim la mak! Sape lagi.



MakCik Senah: Yang kamu suh mak tak keje tu kenapa? Kalo tak keje kite nak makan ape nak ooi.. Kite bukan nye ade hasil lain.



Rahim: Ala mak ni. Hari ni je. Rahim rindu kat mak. J0m la kite jalan2 mak.



Akibat kesian dengan anak yang mengatakan rindu pade die tu, Mak cik Senah pun ikut jela rentak anak die tu. Entah ape la muslihat anak die tu, penulis pun tak tau.



Oleh itu, mereka pun berjalan2 la dipesisiran pantai. Ditup angin yang sepoi2 bahase sambil memegang tangan bak sepasang kekasih yang saling mencintai.



Tub! Tub!




T0long! T0long!




MakCik Senah and Rahim ni wat budu je la. Ingatkan ape.




T0long la w0i! Aku nak lemas nih!




Lagi sekali mereka mendengar suara tu.





Mendengar pertolongan tu pun, si Rahim tu pun,ace konon die g la cari2 tayar, huhu, tayar sebab tak reti berenang kot, jauh die cari. MAkcikSenah pun suh anak die cepat skit cari tayar tu sebab dak tu dah nak kiok dah. Rahim pun jumpe tayar.





Pas dapat je die lari2 kat mak die. "Mak Rahim dah dapat tayar." kate Rahim tu.

And then tibe2 secare tragis nye, die pakai kan tayar tu kat mak die pastu cakap, " Cepat mak g selamat kan dak tu!"



MakCik Senah yang terkejut dengar permintaan anak die tu, terus terkena serangan jantung time tu jugak. Rahim yang tengok kejadian tu berbelah bagi. Nak selamatkan mak die ke dak yang nak lemas tu.




Pikir punye pikir, Rahim pun melangkah sambil cakap. " Mak, Rahim balik pikir dulu, esok Rahim datang balik ye mak. Rahim nak jadi anak yang dengar cakap mak. Rahim nak pikir dulu sebelum wat keputusan."



Begitulah mati nya dua orang umat nabi secara tragik disebabkan si Rahim yang tibe2 berubah sikap ni...



P/S: Moral nye jangan jalan ngan mak korang kat pantai!MySpace

14 comments:

Sly Nolan said...

:(|) damn~ biol gak~ cam kEy! lalala

kEy said...

SKY N0laN(AKA SLY AKU NAK SKY GAK)>>

lalala~
lantak la jeles! wek =P

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

biar aku tampar rahim tu japp...

pangg!!!

sengal ko rahim!

kEy said...

zara>>
tulE ate nye sungguh biadap si rahim nih~~
k0 tamp0 jE, aku bg grEen light~

penjenayah.merah.jambu. said...

cesss...
sengal betul si rahim ni..

kEy said...

penjenayah merah jambu>>
yupZ~~ die mmG patut tuka namE rengaL~
rahim + sengal = rengal
huhu~~
naseb k0 la rahim, ramai xske k0!

intan.dayana said...

hahaha~
ade jugak org cam rahim tu ek..
pelik2..

kEy said...

intan.dayana>>
haha~ tu le pasal!
aku p0n xtau la apsal die wujud!
lalala~

Sly Nolan said...

sape sky?? xknal~~ lalala

kEy said...

sky>>
eleh wat2 xknl~ haha~

Monkey D Luffy said...

rahim bengong! hahaha

kEy said...

m0nkey d luffy>>
haha~~
ye, die agak kebeng0ngan d situ.

Pali said...

cannot go siot.

kEy said...

pali>>
hahah~ tapi rahim to g0 gak, ape leh wat!
lalala~