Saturday, February 21, 2009

Aku Bukan Sengal^^

aku ni seorg yang normal jer..
serius..
bukan sorg yg nerd,
bukan2..
tP..
adE stu citE aku nak cerita kat korang..
korang pleaSe la jangan gelak...
sebab bndE ni jD bukan slh aku..
aku pon xtau, smpai macam ni sekali keSENGALAN aku terserlah!
m0m! s0ry sbb adE anak yg sengAL cmni!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Aku tgh sonok2 je. Pegi pasar malam mmg best. Bile pegi pasar malam sti aku akn beli beb0la yang aku suke tu! beb0la ikan, ketam, ayam(*eh ade ke beb0la ayam?, bedal la) sedap2!
thEn pas beli tu aku teringat pesan adik aku
akak! jgn lupE beli c0kelaT!
sebagai kakak yang berhati mulia lagi murni, amanat tu aku cube realisasikan. Maka, dengan langkah yang penuh keyakinan, aku sudah berdiri di depan satu kedai. PASARAYA AZRIAN.
Jelas terpancar name nye dengan limpahan cahaya yang berkilauan.
Dalam pasaraya ni, best! Ramai mamat ensem. So, dengan berkat kekacakan yang diwarisi dari ayahku, aku pun melangkah dengan gaya catwalk nye ke dalam kedai tu.
wah mamat ensem! he he!
eh, manE c0kelat?
0wh, kat situ
(*berjalan ke arah c0kelat)
tub! tub! (or suddenly!)
KAH! KAH! KAH!
mamat ensem 1: psst2! (*berbisik- harap maklum yg ni andaian aku semate2)
mamat ensem 2: hahahahahaha!
mamat ensem 1: gelak awak ek?
mamat ensem 2:lawak k0t!
due2 mamat ensem: hahahahahahahahhah!(* ketawa n ketawa lG)
Aku usha2 dr tepi anak mata je diorang. sengal ape gelak2? ape yang lawak?
Lantak le. Cepat2 pilih cokelat! Hmm. Tp apsal rase cam ade tak kne..
warrggggh!!!!!!!
Terbelik mata aku memandang. sesuatu yang sungguh2 memalukan. Memalukan kaum, memalukan nama, harta pangkat n segala keturunan!
Aku... aku... bru nmpak.....
Dengan perasaan malu yang menebal aku pun belah dari situ!
Amanat x amanat, s0ry le adik, xjadi beli!!!
-------------------------------------------------------------
Andaian aku selepas aku blah!
mamat ensem 1: ko nmpak kan?
mamat ensem 2: nmpak! dengan terang jelas n nyata. hahahahaha!
mamat ensem 1: Xsangka ade awek sengal camni. Taik burung dekat tudung pun xnampak. Buat malu je. Xjadi aku nak ngorat.

18 comments:

Sly Nolan said...

wakakakaka!!1 hadeh!! =)) ahahahah~~ adoi! :)) pengotoq!

kEy said...

uik diam lEr n0lan...wek!

Sly Nolan said...

nanak diam~~ lalala.. eh~ kamo patut simpan tudung tu ~ preserve~ framekan.. tu kenangan tu hahaha

kEy said...

wahahahha! xDE makne, 0rg basuh! dah terpadam bukti2 tu sumE, xde evident dah tu key, wahahhaha!

Sly Nolan said...

adoi~` ape la... padam bukti.. zzz nnt klu da tue nnt ley tunjuk kt anak2.. "sayang nak tau tak? ni ha mama dlu kene yayak burung! malu gile tau" hahahah kenangan~~

kEy said...

kuang hajaQ sungguh! hahahhah! k0 ade insuranse x ni n0lan? hehehe! kurEng!

Sly Nolan said...

insurance~ ader sayae ader insurance nyawe bernilai~~ **** lol :p adoi~~ g kedai tu blk! ulang kejadian dan kali ini jangan basuh!

kEy said...

haha! xde ulang tayanG! harap maklum...lalala~

Sly Nolan said...

xleh eh :p... mungkin akan terjadi kt tempat lain lak :p

kEy said...

n0lan ni jhT!!!
hahaha!
kate2 itu suatu d0a!
tarik balik!
waaaa....

Sly Nolan said...

alaaa~~ x ckup 40 lg~ x makbul kot..huhu

kEy said...

abiH nak tggu~ ckup 39 bru bEnti la? huh?
n0lan A.K.A EJ yg kejam 40 X...lalalala~

Along Arman said...

erpp!! takper.. bukan salah kamu pun..
neway thanks for da visit..
and.. me lom kawen lah.. camne mo ada anak.. adeii..

kEy said...

huhu~ ape slh ku ya? aku suda lupE..
uRwElc0me~
hahahha~ sjE bg ucapan tuk mSe depan~ nnt xyah wiSh dah, lalala~

Y E R N ain said...

hahahaha!
omg!
guess wut.. i pnah gak jln2 kt SOGO tym2 dkt maghrib. taw je la tym2 cm ni burung blk umah..
i kua ngn mmbr non-muslim n tym tu i x ley solat..

da la pakai tdung cream.. burung tu aim memg port baik punya..*skill dafi* x jadi i nk g mkn SECRET RECIPE.. tym tu jgak i ajk mmber balek.. *umah dekat*..
pengajaran utk x berpoya2 tym Maghrib.. hahah~

kEy said...

wakakakkakaka~ l0l, buT, awk kirE naSeb baik r x kne gelak mCm sy!
sioT, mmG malu sgT2 dEh!
mmG jatuH sahaM ya amat2 l0r...~ huhu~

Sly Nolan said...

Tggu yang ke 39 kot bru stop~hahah :p

kEy said...

sly>>>
hukhuk~ dah ku agak!